10. sanjska kopalnica

10. sanjska kopalnica

Kako čas beži! Projekt 10 sanjskih kopalnic je pred finalno objavo. 20 dni, 10 kopalnic. Izbrali smo take, da smo zajeli čimveč različnih stilov in prikazali širino, ki jo nudimo tako v našem asortimaju sanitarne opreme in keramike kot tudi pri arhitekturnih rešitvah različnih izzivov. Za zaključek smo sledilki Sabini sprojektirali stilsko kopalnico in pralnico v stari kmečki hiši.

Piše: Špela Rozman, Vistra butik

Naša sledilka Sabina je na natečaj prijavila svojo kopalnico s pralnico. "Trenutno obnavljamo staro kmečko hišo, v kateri se nahaja prostor, namenjen kopalnici in utilityju. Vaš predlog bi nam prišel zelo prav, zato srčno držimo pesti," je napisala v svoji prijavi. Posebnost Sabininih prostorov je, da sta povezana in je dostop do kopalnice mogoč le skozi utility. Iz tega razloga je treba oba prostora stilsko povezati in tudi utility narediti "lep".

Sabina nam je poslala svoj tloris in dopisala, da si v kopalnici želi umivalnik z ogledalom, prostoren tuš s stekleno steno, omaro za brisače in viseči wc. 

 

Poslala nam je tudi nekaj všečnih izhodiščnih projektov, ki jih je našla na spletu. 

Njen tloris je bil že bolj ali manj dorečen, manjkalo je nekaj stilskega dotika. Tokrat smo v projekt vnesli kar nekaj pozidanih površin - zidan pult, zidane stene, niše. Ker je projekt še v fazi prenove, smo si dovolili prestaviti vrata iz pralnice v kopalnico za 20 cm. Tako smo pridobiti prostor za globji umivalniški pult, hkrati pa nismo jemali prostora tušu. Na tla smo sprojektirali šestkotne ploščice Native Rutial, t.i. patchwork kombinacijo 10 različnih ploščic.

Kraljevsko vlogo v kopalnici igra umivalniški del z zidanim pultom. Pult je obložen z mozaikom Native Ivory Mosaico 5x5 cm. Na njem počiva stilni umivalnik Evolution, nad njim pa stilna armatura Melrose v obdelavi starane medenine (ancient brass) in okroglo ogledalo Belt z rjavim pasom zaokrožujeta steno, obloženo s šestkotniki Native Beige Esagono. Ta predel smo popestrili z kontrastnimi lesenimi elementi - pod pultom je lesena polica za odlaganje brisač in škatel za shranjevanje, desno od umivalnika pa smo v steno vgradili nišo z lesenim regalom za odlaganje kozmetike. 

Zid s podometnim kotličkom Tece in aktivirno tipko TeceSolid smo potegnili do stropa in ga obložili s keramiko v rustikalni imitaciji lesa Lakewood. S tem smo na umivalniški steni poskrbeli za dodaten kontrast. Viseči wc Evolution ima desko z mehkim zapiranjem. Okrog okna smo položili nežno bež ploščico Fusion Marfil 30x90 cm.

Na nasprotni strani je sprojektiran prostoren petkotni tuš. Desno je zaprt z zidano steno, levo pa s fiksnim steklom Side Free, vhod je z diagonalne stranice. Namesto klasične kanalete smo uporabili točkovni odtok v bronze barvi, za lažjo izvedbo padca pa smo tla v tušu prekrili z mozaikom Native. Na obodu tuša smo naredili 5 cm zidec, t.i. zidano kadičko, da voda ne teče iz tuša. Akcentna stena v tušu je obložena z enakimi šestkotnimi patchwork ploščicami Ritual kot tla. V tušu sta tudi stilna nadometna armatura z nadglavnim tušem Melrose in držalo za šampone, oba v ancient brass finišu. Desno od tuš zidca je prostorna omara za shranjevanje brisač in ostalih kopalniških potrebščin, ki jo bo izdelal Akron, moje pohištvo.

Utility obsega pult z vgrajenim umivalnikom Evolution in kuhinjsko armaturo Melrose v ancient brass finišu, pod pultom sta pralni ter sušilni stroj in omarica za shranjevanje čistil. Nad pultom so viseče omarice Akron za spravilo kozmerike in brisač, pod njimi pa LED trak Fobmark. Zadnja stena je obložena s šestkotniki Native Ivory Esagono, stranski steni pa z neopazno bež ploščico Fusion Marfil. Slednje radi položimo na stene, kjer sicer keramika ni nujno potrebna, je pa po našem mnenju bolje položiti keramiko kot barvati steno. Zakaj? Ker imate v primeru keramike mir za "vedno", oplesk pa je treba obnavljali vsakih nekaj let. Nasprotna stena je obložena s keramiko v imitaciji lesa Lakewood Natural - nanjo lahko stranka obesi slike, fotografije ali drugi okras in tako "hodnik" na poti proti kopalnici spremeni v zanimivo galerijo.

Za zaključek smo pripravili še kolaž uporabljenih elementov, stranki pa po potrditvi izrisa pripravimo tudi načrte za izvajalce, inštalacijsko mapo sanitarnih elementov za vodovodarja in shemo polaganja za keramičarja. V Vistra butiku mislimo na vse!

Sabini in družini želimo veliko prijetnih trenutkov v novi kopalnici, vas pa vabimo, da se prijavite na arhitekturno svetovanje in 3D izris - oboje je za naše stranke brezplačno!

Čeprav je to zadnja sanjska kopalnica tega projekta, se bomo na naših kanalih (blogi na spletni strani, instagram in facebook) še naprej trudili za vas, vas seznanjali s trendi pri načrtovanju kopalnic, novostmi na tržišču in z različnimi nagradnimi igrami ter akcijami poskrbeli, da nam nikoli ne bo dolgčas - torej sledite in spremljajte nas še naprej!

SPOROČILO VSEM, KI STE SE PRIJAVILI NA PROJEKT 10 SANJSKIH KOPALNIC > Hvala vsem za zaupanje, ki ste nam ga izrekli ob prijavi - bilo vas je preko 30, mest v projektu pa le 10. Izbrali smo najbolj reprezentativne projekte, kjer smo lahko prikazali čimveč zanimivih rešitev, zanimive opreme in zanimive keramike - pa seveda kombinacij vsega tega. AMPAK ne mislite, da smo pozabili na vas, ki niste bili izbrani za objavo. Tudi vaše projekte naša ekipa pridno riše in prav VSI boste dobili brezplačen izris svoje sanjske kopalnice, čeprav vseh verjetno ne bomo objavili (nekatere bomo objavili kdaj kasneje). V naslednjih dneh le preverjajte svoj e-poštni nabiralnik, vaša sanjska kopalnica je že na poti!